Transport gratuit  la orice comandă!

Izolarea și copilăria

https://tucopilarie.ro/categorie/jucarii-copii-bebelusi/

Zvonuri alarmante, statistici îngrijorătoare, cifrele care cresc constant suprapuse cu statul obligatoriu în casă , toate acestea ne fac să obținem cu greu o stare de mulțumire și să fim pozitivi. Daca noi ca adulți reușim cu greu să ne mobilizam, să ne gestionăm emoțiile, ce se întâmplă oare cu micuții noștri în acest context? Un context care îi obligă să stea izolați, departe de colegi, prieteni și rude apropiate.

Dacă la începutul perioadei de izolare mulți dintre ei s-au bucurat și au perceput situația ca pe o mini-vacanță, cu timpul, izolarea devine din ce în ce mai apăsătoare, mai greu de suportat și cu ea vin zeci de întrebari la pachet.
„Mami, pot fotografia singurătatea de-afara”?
„Mami, îmi voi mai întalni vreodată colegii”?
Când auzi aceste vorbe rostite de copilul tău te încearcă sentimente și emoții noi pe care nu le-ai mai trăit până acum. Ceea ce trăim azi este o realitate care ne obligă pe toți să ne adaptăm cât mai bine și să mergem înainte.
Oricât de mult ne-am strădui, noi adulții, să îi ajutăm, să treacă peste această perioadă, copiii au nevoie de copii deoarece ei între ei își pot da cea mai multă energie. Copiii trebuie să înțeleagă că în această perioadă nu sunt singuri și că toți ne supunem aceleiași legi.
Micuții noștri au dreptul la informații reale despre ceea ce se întâmplă în lume iar noi în calitate de parinți avem responsabilitatea de a-i feri de disconfort, de a evita să le transferăm îngrijorare și panica, să încercăm să le povestim ce se petrece într-un limbaj accesibil. Sa le explicam masurile de prevenție și ca în această perioadă, cu toții avem un scop comun care se poate pune în aplicare doar cu respectarea anumitor reguli de conduită socială.
Copiii au nevoie de o rutină mai mult ca oricand. Să le creăm un program este de mare ajutor în această perioadă. Cu toții avem nevoie de organizare. Un program care să includă pe lângă rutina obligatorie ( somn, mese regulate, reguli de igienă etc. )timpul de joacă, timpul alocat hobby-urilor, lecturii, timpul acordat lecțiilor și temelor. Să continuăm să învățăm organizat și conștiincios! Desenați împreună structura programului și reprezentați fiecare activitate.


Compensam izolarea cu activități.
Creativitatea infinită pe care o au copiii cand sunt mici nu va rămâne cu ei pentru totdeauna, dacă nu o îngrijim aceasta se ofilește precum o floare neudată. Nu există mod mai bun de a încuraja imaginația și creativitatea, alta decat prin joacă. Dar nu orice fel de joacă. Nu cea de pe calculator sau tabletă, ci acea joacă care le permite să creeze , să inventeze , să descopere.
Includeți copiii în treburile și activitațile gospodărești, rugați-i să vă ajute la prepararea mâncării, prăjituriți, desenați împreună , ascultați muzică, încercați să gândiți creativ pentru a-i implica și pentru a-i atrage în diferite activități și jocuri de familie.
Să ne amintim împreună de jocurile copilăriei noastre, a adulților:
-Telefonul fără fir
-Mima
-Mațele-ncurcate
-Fazan
-Spânzurătoarea
-Adevăr sau Provocare
-ȚOMAPAN
-Statuile
-X si 0
-De-a v-ați ascunselea
-Ce încape într-un geamantan
Aceste jocuri nu se vor demoda niciodată, ba mai mult întotdeauna vor fi copii care sa le reinventeze.
De-asemenea puteti face puzzle-uri împreună, origami, lego, jucati șah sau cărți, învățați ghicitori sau spuneți bancuri.
Această interacțiune infantilă vă va da ocazia și vouă părinților să vă detașați. Este necesar, în primul rând, ca voi părinții să încercați să mențineți o stare de spirit pozitivă, calmă pentru ca astfel veti asigura și confortul mental al copiilor făcându-i să se simtă în siguranță. Să încercăm să creăm legaturi mai puternice, să realizam că trăim o perioadă în care lucrurile aparent mărunte au început să conteze atât de tare.


Spuneți- le micuților voștri ca în toată această perioadă, cât vor sta izolați planeta se odihnește. Natura se regenerează, nemaifiind atât de poluată de către oameni iar atunci cand vor iesi vor respira un aer mult mai curat. Cultivați-le grija pentru sănătate și pentru semeni!


Prețuiți momentele împreună, chiar dacă asta presupune să faceți activitați în familie, doar în casă. Lucrurile simple contează cel mai mult pentru o viață liniștită și fericită.

ILIE ANDREEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WhatsApp Contactează-ne pe WhatsApp