Transport gratuit  la orice comandă!

IMPORTANTA UTILIZARII SCAUNELOR AUTO

IMPORTANTA SCAUNULUI AUTO

Atunci cand calatoriti cu masina alaturi de copilul dvs. si totodata va doriti ca el sa fie in siguranta, cel mai indicat este sa-l asezati intr-un scaun de masina. In acest fel va fi tot timpul protejat in caz de franari bruste sau colizuni, in caz contrar aceste incidente i-ar putea produce leziuni in regiunea gatului, rupturi de ligamente si fracturi destul de grave. Aceste neplaceri pot fi evitate daca se foloseste scaunul de masina, deoarece spatarul acestuia sustine capul, gatul si spatele copilului, totodata asigurandu-i tot confortul de care are nevoie in cazul deplasarilor.

In alegerea unui scaun auto trebuie sa tineti cont de dimensiuni, greutate si varsta copilului. In prima faza se foloseste scoica auto, de la externarea din spital pana in jurul varstei de 1 an jumatate sau chiar mai devreme dacă nu mai corespunde greutatea ori înălțimea pentru produsul respectiv. De regula, este mai eficient sa achizitionati un carucior 3 in 1, deoarece acesta include si scoica auto, care pe langa faptul ca se foloseste in masina, aceasta se poate aseza si pe cadrul caruciorului sau o puteti tine pur si simplu de maner pentru a merge cu bebelusul oriunde. Aceasta este creata special pentru siguranța copilului și pentru a răspunde necesităților de dezvoltare în primul sau an de viață. Coloana vertebrala a unui nou nascut are forma literei C, aceasta nu se indreapta imediat dupa nastere, iar scoica ii sustine aceasta forma, protejandu-i capul si coloana vertebrala.

Atunci când copilul poate sta în șezut fara sustinere se poate face trecerea către un scaun din următoarea grupa.

Scaunele auto se utilizeaza pana la varsta de 12-15 luni, in jur de 13 kg, fixat cu spatele catre directia de mers, fiind considerata cea mai sigura pozitie, ulterior cand copilul a crescut 9-18 kg, scaunul se intoarce cu fata catre directia de mers. Intotdeauna inainte de a aseza copilul verificati cu atentie ca scaunul sa fie stabil, sa nu se miste intr-o parte sau alta Pentru a il manevra mai usor este recomandabil un scaun care se poate roti la 360 °.

Cele mai intalnite sunt scaunele auto care se prind de bancheta prin intermediul centurilor de siguranta ale masinii, insa copilul este fixat in scaun cu alte centuri, cele ale scaunului cu prindere in mai multe puncte. Cu toate acestea, cele mai bune scaune sunt cele cu prindere ISOFIX fiind foarte bine fixate de structura masinii. 

Renuntarea la scaunele auto se face atunci cand copilul implineste varsta de 12 ani sau are o inaltime mai mare de 135 cm, dar din acest moment siguranta lui se afla in centurile de la masina. Copiii între 3 și 12 ani nu au voie să fie asezati în niciun caz pe scaunul din față.

Tu cum ai ales scaunul de masina pentru puiul tau? Ce marca ai preferat si ce marca ai evitat? Ne poti povesti in comentarii experienta ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WhatsApp Contactează-ne pe WhatsApp