Transport gratuit la comenzi de minim 250 lei
  • 0
  • 0
Transport gratuit la comenzi de minim 250 lei

Ce-mi trebuie pentru copil, fără să arunc cu banii

Ce-mi trebuie pentru copil, fără să arunc cu banii

Să te trezești, în zilele noastre, cu un copil în brațe, poate fi cea mai mare bucurie, pe care ai simțit-o. Ești fericită, învăluită în endorfine și pudră de bebeluș, înconjurată de inimioare, gângureli și…și…o varietate de sfaturi și obiecte, cele mai multe dintre ele, neștiind la ce folosesc. Toate acestea, amestecate, te copleșesc, punând și mai mare presiune pe tine, care (hai să fim serioși!), pe lângă inimoare și gângureli, primești bonus și urlete, puseuri de creștere și nopți nedormite. Dacă ai ”norocul” să ai pe lângă tine și o mamă/soacră, care mai rău te obosesc cu sfaturi ”prețioase”, e o cale liberă spre o explozie de nervi.

Dacă și tu te-ai confruntat cu sentimente amestecate, să știi că ești ok. Când hormonii și somnul se restabilesc, te vei echilibra și tu. De la sine, sperăm.
Secolul 21 și o varietate de produse destinate perioadei de bebelușie… Știi și tu, la fel ca noi toți că oferta e nelimitată, dar bugetul este (exact!) cât se poate de limitat. Pot să-ți dau câteva hinturi, care te vor ajuta să nu ai procese de conștiință, că nu i-ai asigurat copilului tot ce tu nu ai avut.

Fără să judec pe nimeni, am învățat că nu tot ce este destinat copilului și costă o căruță de bani este și util. Ideea este să nu sfârșim cu o multitudine de obiecte și aparate, care zac nefolosite și triste într-un colț.
Lucrurile în care merită să investești și care te pot ajuta, înainte sau după epoca scutecelor:

  • Căruciorul 3 în 1. Ai mașină? Ai lift la bloc? Multe trepte de urcat? Dacă ai răspuns măcar la 2 întrebări cu ”Da”, atunci, un cărucior 3 în 1 este recomandat. Nu ocupă spațiu, este comod atât pentru copil, cât și pentru cel care-l plimbă, are o înălțime, care te scutește pe tine de la a te apleca, de fiecare data când vrei să verifici bebelușul și mai ales, ce este mai important, are 3 moduri de ”operare”: Landou – cu bebe culcat, sport – cu bebe în poziție ușor ridicată, astfel încât să poată vedea mediul înconjurător și modul ”scoică” – detașabil, astfel încât să-l iei direct din căruț și să-l
  • Tricicleta cu mâner. Ei, când cel mic mai crește și simți că te apasă pe lombară, oricât de bine ar fi în brațe la mami, tot trebuie să apelezi la alt mijloc de locomoție. Și cum e prea mare pentru căruț, dar totuși, prea mic ca să meargă 10 km pe jos, recomand tricicleta cu mâner. El se amuză, încercând să pedaleze, ție ți-e simplu, pentru că tricicleta intră în lift și se mânuiește ușor…Ai grijă, totuși, să iei o tricicletă cu roți de cauciuc, NU de plastic, ca să nu-i clănțăne dinții celui mic, când treci peste o porțiune de piatră cubică sau traversezi peste o linie de tramvai…
  • Încălțămintea. Bebelușii nu suportă încălțămintea. Nu suportă nici măcar șosetele, așa că recomandarea ar fi ca pantofiorii să intre în viața lui abia de când începe să facă primii pași. Iar atunci, aceștia trebuie să fie moi, din piele sau pânză, dar cu talpă dreaptă, pentru a-și forma bine mersul și antiderapantă, dacă vorbim despre încălțămintea de iarnă
  • Jucăriile. Știu că vei simți nevoia să-i cumperi puiului tău toooooot ce vezi în jur. Abține-te și repetă după mine: Nu sunt o mamă rea dacă sunt mai cumpătată!
    Dacă umpli casa de plușuri, soldăței și elicoptere, nu faci decât să-ți îngreunezi tu statusul de curățenie. Karma este nedreaptă, în general. Tu ai intenții bune, dar vei sfârși prin a le strânge tot tu. Recomand jucăriile care să le stimuleze simțurile, iar pentru început, cele muzicale sunt extrem de bune, ca cel mic să înțeleagă sunetele muzicale și ale animalelor. Recomand cu căldură un cățel sau o pisică. Vii. Vor fi companioni excelenți pentru cel mic.
  • La baie, cel mai indicat, ca să nu stați mereu aplecați, ar fi setul de cădiță cu suport. E un artificiu simplu, dar atât de apreciat, de părinții obosiți, pentru simplul fapt că își ridică lavoarul bebelușului la nivelul mâinilor.

Cam atât la prima vedere.
Am făcut o selecție de obiecte pentru primul an al bebelușului, care au ajutat mulți părinți. Desigur, fiecare decide ce și cât plătește pentru toate cele necesare celui mic, însă tot ce trebuie să știți este că un copil nu trebuie copleșit cu obiecte inutile, prea multe jucării (le strângeți tot voi și ei nu le apreciază pe toate) și haine scumpe (îi rămân mici).

El trebuie ”copleșit” doar cu prezența, atenția și dragostea voastră. Asta este tot ce conteză pentru el, când e mic.

Madalina Trifu

Lasă un răspuns

WhatsApp Contactează-ne pe WhatsApp