Transport gratuit  la orice comandă!

Alăptarea nou-născutului

  În sfârșit, bebe e aici!! Iată câteva sfaturi, experiențe, opinii personale în procesul de alăptare .

În cazul de fața, putem discuta ca de la mamică la mamică. După naștere iți pui o gramadă de întrebari în ceea ce privește alăptarea bebelușului tău (dacă ai suficient lapte, dacă îl asezi corect la san, daca bebe poate respira cum trebuie cand e la san etc.), dar lactatia este favorizată atât de scăderea hormonilor placentari, cât şi de sucţiunea mamelonului, care declanşează destul de rapid prolactina. Singura condiţie este ca bebeluşul să fie pus la sân după naştere . La început, sânii secretă colostru, lichid extrem de preţios pentru nou-născut, iar după 3-4 zile, colostrul începe să fie înlocuit de lapte, posibil chiar sa ai nevoie de tampoane pentru sani.

Daca totuși, se constată că nu ai suficient lapte sau bebelușul nu poate suge de la sân atunci va trebui să extragi laptele cu ajutorul unei pompe pentru sâni pentru a stimula productia de lapte. Dacă nici asta nu e soluția va fi nevoie să suplimentezi cu lapte praf, însă asta numai după ce prima dată bebelușul a supt la sân.

În ceea ce privește așezarea corectă la sân, poți opta pentru o pernă pentru alăptare, astfel ești sigură că bebelușul tău stă într-o poziție comodă în timpul alăptării.

Te întrebi dacă începutul alăptării doare? La fel m-am întrebat și eu, iar răspunsurile vin pe parcursul procesului în care înveți să devii mamică. Este adevărat că începutul alăptării poate aduce un anumit disconfort în zona mameloanelor şi crea ragade şi iritaţii ale acestora, de aceea există creme pentru mameloane sau pernuțele termice.. De vină poate fi şi o poziţie defectuoasă de supt. Dacă bebeluşul este poziţionat corect la sân, iar suptul se desfăşoară la cerere, alăptarea nou-născutului nu ar trebui să fie un proces dureros.

Cred că toate proaspetele mămici se gândesc cât de des ar trebui să își alăpteze bebelușul.

Ei, bine, chiar dacă în spital înveți să îl alăptezi din 3 în 3 ore, eu am ales să o alăptez pe bebelușa mea la cerere, deoarece mi se părea dificil pentru mine și neplăcut pentru ea să o trezesc noaptea așa des.

  Bebeluşul va anunța când îi e foame şi nu te îngrijora dacă cere sânul mai des, pentru că alăptatul presupune nu numai hrană, ci şi nevoia de conectare cu mami.

În concluzie, bebelușei mele se pare că ii place cum a ales mami să o alăpteze, este perfect sănătoasă, veselă și crește pe zi ce trece!!

Dacă simți că sunt prea multe informații și nu reușești să iei cea mai bună. decizie îți recomand sa achiziționezi un pachet complet cu tot ceea ce ai nevoie pentru alăptare.

Pachetul Start Alăptare conține tot ce ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WhatsApp Contactează-ne pe WhatsApp